2006. március 31-én: Árnyak ébredése

A tizenhét éves Gin Bowman feltett szándéka, hogy űrfelderítő pilóta lesz, ezért is jelentkezett a hadseregbe. Fél év kiképzés után, mielőtt a Kissinger Űrállomáson működő Katonai Akadémiára kerülne, egy hónap szabadságot kap katonatársaival A 2384. év decemberét írják.

Bowman céltalanul járkál Chicago alsóvárosában, és már az első este belebotlik egy lányba. Annabeth még magányosabb, mint ő, és menekül valaki elől. A fiú tudja, mi az: menekülni. Az anyja paranoid volt, egész életében bujkált és városról városra rángatta gyermekét. Bowman felkarolja a lányt, és hamarosan rádöbbennek: az Államszövetségi Nyomozóiroda ügynökei vannak a nyomukban. Az is kiderül azonban, hogy nem Annabeth-et figyelik, hanem őt. A fiúnak újra kell gondolnia a gyermekkorát, az anyja paranoiájáról alkotott véleményét, és amikor elkezd az után kutatni, hogy ki volt az apja, rendkívüli tényre bukkan: valakik még a szüleinek az emlékét is kitörölték a celluláris anyagai közül és a korabeli a híradásokból… a hivatalos iratok pedig titkosítva lettek.

Bowmant és a lányt a sors Párizsba veti, és ott hirtelen bekerülnek a világ leggazdagabb és leghatalmasabb embereinek játszmájába.

Anthony Sheenard író, szerkesztő eddig két alkalommal kapta meg a legjobb magyar regénynek járó Zsoldos Péter díjat. Egyszer 1998-ban Városalapítók című regényéért, majd 2005-ben a Sötétség előtt című könyvéért, amely a Gin Bowman sorozat bevezető darabja volt. Az Árnyak ébredésében Bowman maga meséli el találkozását szülei emlékével és a Novus Ordo Seclorum hatalmasságaival.

996 hozzászólás to “2006. március 31-én: Árnyak ébredése”

HAMAROSAN!!!
Megjelent