Szerzőink karácsonyi megjelenései

Habár idén ősszel csupán egy MU-kötet látott napvilágot, Az evolvens kalózai című antológia, a Mysterious Universe szerzői nem tétlenkedtek az ősszel, és a karácsony közeledtével más kiadványokat is megjelentettek. Kis kitekintőnk három művet – egy albumot, egy zenés mesekönyvet és egy képregényt – mutat be.

A két nyelvű Hungary 360° című album 71 panorámaképen és 124 kisebb fotón mutatja be Magyarország tájait, városait, embereit a közönségnek. D. Varga Tamás igényes és csodálatos képeihez SZÉLESI SÁNDOR (Anthony Sheenard) írt történelmi összefoglalókat, illetve hangulatos kommentárokat. A történelmi szövegek elvezetnek bennünket a honfoglalástól egészen a máig, és hitelesen idézik föl a régmúltat, míg a panorámafotók melletti sorok rávilágítanak a magyar tájak és emlékek különleges hangulatára. Ezek a kommentárok hol mesések, hol a hely szellemét elevenítik föl: különös költőiséggel és szeretettel szólnak arról a rengeteg csodáról, amely a képeken látható.

BÖSZÖRMÉNYI GYULA IBBY és Körtemuzsika díjas író is különleges kötettel kedveskedett olvasóinak, mely december 1-étől kapható a könyvesboltokban. A Kerekalma mesék a legfiatalabbaknak szólnak: kedves-hangulatos történeteken keresztül vezetik el a gyerekeket a mesevilág varázslatos vidékeire.

A kötet CD-melléklettel jelent meg, amelyen az Alma együttes Téli alma, nyári alma című albuma található meg, számos vidám hangvételű dallal.

A két kötet mellett nem kevésbé érdekes színfolt a harmadik. A Mysterious Universe könyvek címlapját készítő ODEGNÁL RÓBERT-nek a közelmúltban önálló, színes képregényalbuma jelent meg. A sötét hangvételű, egyedi technikával készült Rév – A hívó alkotás főhőse egy “hívó”, aki előtt képekben feltárulnak a jövő eseményei. A férfi a rossz előjelek ellenére elvállal egy feladatot, mely minden eddiginél veszélyesebb. Az egyedülálló kötet 48 oldalas, a folytatás 2006-ban várható.

Hozzászólások zárolva.

HAMAROSAN!!!
Megjelent