A MU szerzői 7. – Interjú Alex Gloverrel

Királyházi Csaba – Alex Glover

A Mysterious Universe nagy világ, és íme Dave Howard interjúsorozatának hetedik részében Alex Glover, aki Az oligarcha vérvonala című antológia bevezető novelláját írta. Becsületes nevén Királyházi Csaba. Eva gyermekei írásában fegyverrendszerek egymással beszélgető mesterséges intelligenciáival foglalkozott, és talán ha ideje engedi, még foglalkozni is fog hasonlóan szórakoztató novellák, regények formájában!

DH: Pár rövid mondatban magadról azoknak, akik még nem ismernek:
AG: Királyház Csaba vagyok, jelenleg számítógépes játékfejlesztéssel azon belül is Virtuális Valóságra épülő alkalmazások fejlesztésével foglalkozom. Nagyon szeretem az időmet írással, történetek kitalálásával tölteni, de sajnos mostanában egyre kevésbé van erre lehetőségem. Éppen ezért igyekszem a munkámban kamatoztatni a fantáziavilágban való jártasságom és amennyit csak lehet beleépíteni a közreműködésemmel készülő játékprogramokba. Ügyfeleim elégedettsége bizonyíték számomra, hogy nem hiába próbálkozom.

DH: Min dolgozol, mit írsz most, és hogy jellemeznéd csupán három szóban (ha nagyon el akarod mondani, lehet több is)?
AG: Mostanában GDD-ket (Game Design Document – Játékfejlesztői tervezet) írok, amik ugyan jóval szárazabbak a regényeknél, novelláknál, de épp annyira sok előkészületi munkát igényel, hiszen a fejlesztők ez alapján készítik el a játékot. Roppant részletesnek és igényesen kidolgozottnak kell lennie, különben nem lesz egységes a végeredmény. Rengeteg képzelőerő kell hozzá, hogy működés előtt ki tudjak találni minden apró részletet.

DH: Melyik általad teremtett karakternek kívánnál szebb életet és miért / MU-n kívül is lehet /?
AG: Mindegyiknek… Nem szeretnék spoilerezni, de aki ismeri az írásaimat tudja, hogy a karaktereim nem nagyon számíthatnak boldog nyugdíjas évekre.

DH: Melyik nem általad teremtett karakterről írnál szívesen?
AG: Imádnék egy York Ketchikan történetet megírni, de egyben félnék is tőle, hiszen nagyon magas elvárásoknak kellene megfelelni.

DH: Amikor éppen egy történetet írsz, mi a napi rutinod? Hogy illeszted az írást az életedbe?
AG: Írni csak úgy tudok, ha elmenekülök a hétköznapi teendők elöl, így szinte mindig elutazom valami csendes vidéki helyre, ahol megírom az előre kidolgozott vázlatot. Sajnos nem sűrűn van erre lehetőségem, ezért is olyan szegényes az írói életművem (egyelőre).

DH: Melyik három könyvet tudnád kiemelni az utóbbi pár évből, ami nagyon tetszett és hatással volt rád?
AG: John Scalzi (Vének Háborúja) írásait nagyon kedvelem mostanában és hasonlóan nagy hatással volt rám a Ready Player One Ernest Cline-tól. Nemrég újraolvastam Douglas Adams teljes útikalauz sorozatát, ami nagyon nagy kedvencem, és bár kicsit csalás, de mivel tényleg mostanában volt, fogjuk rá, hogy idepasszol.

DH: Melyik az a három könyv az utóbbi pár évből, ami csalódást okozott, vagy végig sem tudtál olvasni?
AG: Nagyon alaposan válogatom meg a könyveket, amikbe belekezdek, mivel rettentő kevés időm van olvasni, így mondhatom, hogy nem volt ilyen.

DH: Mi a terved a jövő évre?
AG: Dolgozni fogok a játékiparban, rengeteget, és ha lesz időm és lehetőségem, talán újra megjelenhet egy-egy novellám valahol. A nagyobb lélegzetvételű művek sajnos még váratnak magukra.

DH: Milyen kérdésre válaszolnál szívesen, amit még nem tettek fel neked interjún?
AG: „Hova utaljuk a szereplésért ígért egymillió dollárt?”

Köszönöm szépen! 

További interjúk:
A MU szerzői 12. – Interjú Anthony Sheenarddal
A MU szerzői 11. – Interjú Harrison Fawcett-tel
A MU szerzői 10. – Interjú Böszörményi Gyulával
A MU szerzői 9. – Interjú Dwayne Hudsonnal
A MU szerzői 8. – Interjú I. M. Broddal
A MU szerzői 6. – Interjú S. Ladislaw Cornelius-szal
A MU szerzői 5. – Interjú Andrew Fiddlerrel
A MU szerzői 4. – Interjú Mickey Longgal
A MU szerzői 3. – Interjú Gábriel B. Cobblerrel
A MU szerzői 2. – Interjú F. Tóth Benedekkel
A MU szerzői 1. – Interjú Patrick J. Morrisonnal

Hozzászólások zárolva.

HAMAROSAN!!!
Megjelent